| +31 (0)161 226 559 | Haagh protection via Linkedin Haagh protection via Linkedin

Antislip elementen van Vigil

Trapelementen Vigil

Vigil is een marktleider op het gebied van Anti Slip vanwege de hoge kwaliteit producten die de fabrikant levert. Het bedrijf produceert alle producten in Australië gemaakt van de beste materialen. Zo gebruikt Vigil voor alle klassen 1 en 2 Vigil anti slip producten Colobond staal als basis. Dit is een zacht koolstofstaal dat wordt ondergedompeld in een zink/aluminium oplossing tot een dikte van 150 micron. Beide zijden van het staal worden vervolgens voorbehandeld en de onderkant wordt daarna gepoedercoat. Hierdoor ontstaat een zeer harde ondergrond. Daarnaast is het metaal goed beschermd tegen corrosie vanwege de zinkoxide behandeling. De basis is “zelfherstellend” in geval van beschadiging. Veel soortgelijke producten zijn gemaakt van normaal verzinkt staal. Op korte termijn biedt dit weerstand tegen corrosie maar zal veel sneller roesten dan Colorbond staal.

De klasse 1 producten van Vigil zijn van 316L roestvrij staal, dit staal zal weerstand bieden tegen corrosie in de zogenaamde “Splash zones” (zeeniveau tot +5 meter) en extreem zure gebieden. Dit is te danken aan een speciaal membraan, wat terug te vinden is in alle Vigil klasse 1 producten.

Belangrijke punten betreft Vigil Antislip elementen nader uitgelegd

Membraan

Dit is het belangrijkste onderdeeldeel dat Vigil Antislip elementen van klasse 1 differentieert van al onze concurrenten. Bij de productie van antislip elementen zullen de meeste bedrijven de bovenkant zandstralen waarna ze de harslaag aanbrengen. Vergelijkbaar met onze klasse 2 materialen, lijkt dit systeem goed genoeg in zware omstandigheden zoals de offshore maar in verloop van tijd zal er delaminatie optreden. Dit door thermische uitzetting van het materiaal. Wij hebben een systeem ontwikkeld waarbij een zwevend membraan gebonden word aan de stalen fundering, vóór de toepassing van de eerste laag hars.

Al onze producten van klasse 1 bieden garantie dat zij niet delamineren in loop der tijd. Het membraan houdt namelijk alle lagen van het product bij elkaar, zelfs bij verschillende momenten van impact. Denk aan het laten vallen van zwaar materiaal. In dat geval is er alleen lichte schade te zien aan het directe impact gebied, maar wat nog belangrijker is, de schade zal zich nooit verspreiden vanuit het impact punt.

Vigil Antilslip trapelement

Hars System

Een aantal door ons geteste concurrerende producten, laten zien dat de meeste op lange termijn geen weerstand bieden tegen oplosmiddelen aanwezig in olieproducten. Daarnaast worden sommige antislipelementen hiervan gespoten waardoor het product vaak onregelmatig en onvoorspelbaar is. Andere antislip elementen worden weer uitgehard in hete ovens waardoor de producten harder zijn maar dit creëert aan de andere kant styreen gas in het hars waardoor ze veel zwakker worden, zoals bijvoorbeeld een binnenkant van een biscuit. Styreen gas geeft ook een belangrijke bijdrage aan de afbraak van de ozonlaag en is niet milieuvriendelijk en in onze optiek dan ook onverantwoord om te produceren.

Alle Vigil Antislip producten worden individueel met de hand gelamineerd en drogen in een gecontroleerde omgeving. Deze omgeving is ingesteld op 25 graden en nul procent vochtigheid: de optimale voorwaarden voor het harden van onze epoxyhars systemen zonder dat er schadelijke gassen vrijkomen.

Aggregaat

Er zijn vele soorten van aggregaat beschikbaar voor gebruik in antislip materialen zoals silica, zand, kwarts, aluminiumoxide, gesmolten aluminiumoxide en siliciumcarbide. Omdat het aggregaat of antislipmiddel de mate van slijtage zal bepalen, is het belangrijk dat de juiste aggregaat wordt gebruikt.

Ten eerste moet een kristalachtige structuur worden aangebracht zodat de korrel scherp blijft. Ten tweede moet het zo hard mogelijk worden om slijtage te minimaliseren. In vrijwel alle gevallen is siliciumcarbide de antislip korrel die gebruikt wordt voor Vigil Antislip producten. Dit aggregaat van een kristalachtige structuur (kunstdiamant) heeft een hardheid van 2480 kg / mm2. De enige uitzondering hierop is wanneer een klant bepaalt dat onze producten wit of fotoluminescent van kleur moeten zijn. In deze gevallen wordt gefuseerd aluminiumoxide als aggregaat gebruikt. Dit is een kristalachtig product met een hardheid van 1800 kg / mm2. Omdat gesmolten aluminium is een semi-lichtdoorlatend/witte kleur heeft, is het ideaal voor deze toepassing.

Vigil antislip elementen

Concurrenten van Vigil gebruiken vaak kwarts bij glasvezel- of kunststofproducten. Dit heeft slechts een hardheid van 820 kg/mm2, dat is maar 1/3 deel van de hardheid van Siliciumcarbide. Hoe zachter de antislipkorrel, hoe makkelijker het uit de inkapseling van hars wordt getrokken buiten de vroegtijdige slijtage van dit materiaal. Voor het aanbrengen van de gepigmenteerde harslaag worden alle randen van klasse 1 en 2 vigil antislip producten behandeld zodat zij vrij zijn van aggregaat. Als dit niet wordt gedaan, schilfert het af tijdens vervoer of installatie, hierdoor worden de randen kaal en staan ze bloot tegen verschillende elementen.

Garantie

Alle Klasse 1 Vigil Antislip producten worden geleverd een garantie van minimaal tien jaar. Echter onze producten worden al meer dan twintig jaar in de zwaarste omgevingen zonder enig teken van slijtage of beschadiging gebruikt. Het absolute minimum levensverwachting is dan ook tien jaar. Blijkt dit anders te zijn, dan wordt het product kosteloos vervangen door ons.

De initiële kosten van een aantal concurrerende kunststof anitslip elementen zijn minder maar op lange termijn zullen de kosten hoger zijn. Denk hierbij aan vervangingskosten, productiestilstand en herinstallatie kosten.

Zoals bij elk product is een antislip product zo goed als zijn zwakste punt. Met Vigil Antislip hebben we het assortiment op een niveau waar er geen zwakke punten aanwezig zijn, zodat dit materiaal alle verwachtingen van onze gewaardeerde klanten elke keer overtreft. Dit gezegd zijnde, hebben we in Australie een actief research en development programma waar producten voortdurend verbeterd worden.

Glasvezel , FRP en GRP producten

Een veel bedrijven maken gebruik van glasvezel als basis voor de anti slip elementen. Dit komt voornamelijk door de lage kosten hiervan. Hoewel glasvezel volledig bestand is tegen corrosie, zijn deze producten normaal gesproken niet duurzaam genoeg. Met name de trapneuzen hebben de neiging te breken. De voorrand van deze FRP producten is namelijk een intrinsiek zwak punt en als het eenmaal beschadigd is, zal de trapneus moeten worden vervangen. Het gevaar bestaat dan dat de elementen los kunnen raken en een ongeluk kan ontstaan.

Testresultaten van Vigil Anti slip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vigil testresultaten 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Montage voorschriften

Met de volgende link gaat u naar de montage voorschriften: Montagevoorschriften Vigil antislip

× How can I help you? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday